JezikPretragaContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

NOVO: Zelena Lakšmi jantra s uljem sandalovine

NOVO: Zelena Lakšmi jantra s uljem sandalovine

Donosi blagostanje i prosperitet

 
LAKŠMI JANTRA
Donosi sreću i bogatstvo
Obezbeđuje materijalnu ugodnost
Uklanja siromaštvo i prepreke
Vraća izgubljno bogatsvo
Povećava izvore prihoda
Osigurava uspeh na svim poljima

 

Lakšmi jantra 25x35 cm, zelene pozadine. Oplemenjena prirodnim parfemsko-etarskim uljem sandalovine biljnog porekla koje, osim što daje poseban sjaj bojama, širi ugodan miris koji čisti svest od negativnih misli i olakšava duboku kontemplaciju.

Mahalakshmi ili Velika Lakšmi je boginja obilja i donosilac sreće, blagostanja i prosperiteta. Ona simboliše lepotu, sreću, milost, šarm i sjaj. Reč "lakšmi" dolazi iz sanskritske "lakshya" i znači cilj ili svrha pa stoga simboliše i znanje odnosno razumevanje ciljeva života, kako materijalnog tako i duhovnog. Ona je majka univerzuma i pratilja Šri Višnua (Narajane), a njena uloga kao ženskog kreativnog principa je da obezbedi dovoljno izobilja kojim Višnu održava univerzum. Prema indijskoj mitologiji, kada je uiverzum kreiran, Lakšmi je nastala iz pene okeana izranjajući na lotosu pa je tesno povezana s lotosom po kom je dobila mnogobrojna imena: Padma (lotos), Kamala (lotos), Padmavati (ona koja drži lotos), Padmaprija (ona koja voli lotos), Padmamukhi (čije je lice poput lotosa) itd.

Lakšmi je predstavljena kao prelepa boginja koja stoji ili sedi na otvorenom lotosu roze boje. Lotos je cvet koji raste iz mulja i cveta na površini vode, te simbolično predstavlja rođenje u materijalnom svetu, njegovo prevazilaženje i konačno ostvarenje u duhovnom. Ona nam na taj način poručuje da trebamo ostati netaknuti okruženjem i fokusirani na ciljeve koje želimo da postignemo.

Mahalakšmi jantra predstavlja geometrisjki obrazac boginje Lakšmi u kojem su utkane njene uzvišene vibracije pa se stoga koristi za prosperitet i privlačenje bogatstva i obilja te za ispunjavanje materijalnih prohteva. Prema drevnoj vastu nauci, jantre se koriste da bi se uspostavila ravnoteža nedostataka na energetskom i karmičkom nivou. Spoljašnji prostor našeg okruženja je usko povezan s unutrašnjim prostorom naše svesti, smatra ova indijska umetnost podizanja doma, pa se zbog toga jantrama pridružuju mantre, da bi se povećala njihova energentska moć. Osim toga, jantre se koriste u jogičkoj praksi za kontemplaciju, koncentraciju i meditaciju. Kao što recitovanje mantre ili molitve oslobađa određene suptilne energije, tako i jantra može pomoći pri dostizanju istog pa se osim za ispravljanje vastu nepravilnosti jantre takođe koriste u duhovnoj praksi, u svrhu uzdizanja svesti.

Detaljniji opis i način porudžbine možete videti OVDE.

Sve jantre su rađene tradicionalnim tehnikama (po strogo određenim propozicijama) pa su određeni simboli i boje zadati, dok neki oblici i delovi slika mogu biti urađeni na osnovu slobodnog izbora osobe za kojoj je jantra namenjena. U tom slučaju, najbolje je voditi se sopstvenim željama, odnosno ciljevima koje želimo da postignemo koristeći jantre, kao i intuitivnim nahođenjima (preferencijama u datom trenutku). U tome nam može pomoći drevna vastu nauka o kojoj nešto više možete saznati OVDE.

Izrađivane su od postojanih, etiči i ekološki podobnih boja – nemaju u sebi sastojke životinjskog porekla i bezbedne su za ljude i okolinu; neotrovne, nezapaljive i neeksplozivne. Otporne su na vodu, atmosfeske uticaje i UV zračenje. Zavisno od konkretne jantre, negde su korišćeni biljni pigmenti, a negde mirisno-uljane note koje imaju posebnu duhovnu simboliku, kao što su kurkuma i sandalovina.

O tome šta su jantre možete pročitati OVDE, a o dobrobitima njihovog korišćenja OVDE.

Takođe novo u ponudi: ogrlica od gorskog kristala tradicionalnog stila izrade koju možete videti OVDE i ogrlica od o ametista i gorskog kristala s masivnin priveskom ametrina koju možete pogledati OVDE. Pogodne za jogičku đapa mala meditaciju.

Maja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dobro došli na moj veb-sajt!

Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
  1. Namaste, Maja

Korpa

Korpa je prazna
Korpa je prazna
https://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

e-Obaveštenja

Registruj se sad!
Odjava

Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

https://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...
Nevažeća e-mail adresa

Galerija

Citati

Esencijalni sastojak ahimse je saosećanje: kroz saosećanje počinjemo da vidimo sebe u drugima.

Dalje
https://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...

Najpopularniji članak

ESEJ: OM - Muzika sfera

Vibracija koja povezuje sa Univerzumom

OM ili AUM je drevna sanskritska reč koju su prvi put spoznali (čuli i osetili) vedski mudraci ri... Više

Partneri i akreditacije

       

      

       

vidza zoga