JezikPretragaContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

OBAVEŠTENJE: Vežbanje tokom praznika

OBAVEŠTENJE: Vežbanje tokom praznika

Redovni raspored treninga

Tokom predstojećih uskršnjih i prvomajskih praznika, časovi joge u sali sportskog udruženja Fit Land održavaće se po redovnom rasporedu.

Ukoliko neko od vežbača iz jedne grupe ne bude u mogućnosti da prisustvuje određenom času, može doći na vežbanje u terminu druge grupe. Raspored temina nalazi se OVDE.

Sve informacije u vezi sa vežbanjem možete dobiti telefonom, pozivom na broj 064/615-83-32 ili porukom putem kontakt formulara OVDE.

Ukoliko ne budete u mogućnosti da tokom praznika prisustvujete grupnom vežbanju joge, ohrabrujem vas da praksu nastavite kod kuće, po modelu naših zajedničkih treninga. Kako biste se lakše odvažili na to, možete da utemeljite sadhanu, redovnu praksu koju ćete izvoditi svakodnevno, a koja predstavlja bazu psihofizičkog rasta. Da biste je usvojili, dovoljno je da se čvrsto odlučite za samodispilinu i izdvojite bar 15 minuta u toku dana, imajući na umu dobrobiti koje će uslediti. Ona treba da uključuje tri glavna segmenta:

  1. • psihomentalno isključenje u udobnom sedećem položaju;
  2. • nekoliko asana po izboru kombinovanih s pranajamom;
  3. • duboku relaksaciju u Šavasani.
  4.  

Ne zaboravite da u vežbanja integrišete etiku joge i sankalpu koju smo nedavno uvežbavali na prolećnom času Joga Nidre. Da se podsetimo, sankalpa je odluka u vidu kratke afirmativne rečenice, koja predstavlja želju da nešto suštinski promenimo u svom životu. Ona se donosi u trenutku kada tu odluku možemo da posadimo duboko u svoje nesvesno i kada to radimo sa iskrenošću i rešenošću da to stvarno učinimo. Ponavljamo je po tri puta (jasno i precizno, u sadašnjem vremenu) pre kruženja svesti i nakon vizualizacije, dakle na početku i na kraju vežbanja duboke jogičke relaksacije.

Redovna fizička aktivnost je jedini način pomoću kojeg možemo da održimo telo gipkim i vitalnim. Istraživanja su pokazala kako su trajanje i kontinuitet vežbanja bitniji od samog intenziteta treninga te da se zbog praznovanja savremenog čoveka sa odmora često vraćamo umorni i napeti, umesto smireni i ispunjeni. Zato boravak na otvorenom uoči Prvog maja može biti idealna prilika za vežbanje joge i dubinski odmor od svakodnevice. Iskoristite prvomajski uranak za "Pozdrav suncu" i nekoliko laganih asana kojima ćete se povezati s prirodom. Setite se i tehnika disanja koje nesmetano možete praktikovati tokom celog dana.

Ako obratimo pažnju, videćemo da je dah kod većine ljudi isprekidan i neujednačen. Takav neprirodan ritam disanja nastao je kao posledica tenzije formirane u grudnom košu koja se odražava na držanje tela i odslikava na facijalnu ekspresiju. A pod tenzijom nismo u mogućnosti da iskoristimo blagotvorne efekate prirode. Zato nam u tome pomaže joga. Dovoljno je da primenimo potpuno joga disanje (stomačno, grudno i klavikularno) umesto plitkog stresnog daha pa da postanemo svesni suptilnijih nivoa svog postojanja. Na taj način ćemo otkloniti disharmonije ne samo na fizičkom već i na energetskom i mentalnom nivou, koje su posledica generisanog stresa i tenzija. Blagotvornost po telo i um koju nudi joga, u sadejstvu s prirodom gde provodimo odmor, dovodi do realnog, pravog odmora koji se pamti i koji telo pamti.

Namaste,

  1. Maja Vučković
  2. Sertifikovana instruktorka joge S-VYASA joga univerziteta, Fakulteta za sport i turizam – TIMS i Vidya Yoga škole. Registrovana instruktorka joge kod Joga alijanse, akreditovana dvema nominacijama: E-RYT 200 (iskusni registrovani instruktor joge) i YACEP (pružalac kontinuirane edukacije), s profesionalnom licencom i dozvolom za rad Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.
  3.  

Ilustracija: Brian Russo

 

Dobro došli na moj veb-sajt!

Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
  1. Namaste, Maja

Korpa

Korpa je prazna
Korpa je prazna
https://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

e-Obaveštenja

Registruj se sad!
Odjava

Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

https://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...
Nevažeća e-mail adresa

Galerija

Citati

Prelaskom na veganstvo uklanjamo veliku količinu patnje koju uzrokujemo našim životima i taj korak menja kako nas same tako i svet oko nas.

Dalje
https://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...

Najpopularniji članak

ESEJ: OM - Muzika sfera

Vibracija koja povezuje sa Univerzumom

OM ili AUM je drevna sanskritska reč koju su prvi put spoznali (čuli i osetili) vedski mudraci ri... Više

Partneri i akreditacije

       

      

       

vidza zoga