JezikPretragaContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

Joga Nidra za članove Fit Land-a

Joga Nidra za članove Fit Land-a

15. april, 21 sat

Dragi članovi Fit Land-a, u petak, 15. aprila 2022. godine od 21 sat u našem sportskom udruženju (Bulevar Slobodana Jovanovića 15) održaće se prolećni čas Joga Nidre. Osim duboke relaksacije na fizičkom nivou, koju praktikujemo na redovnim časovima joge, ovog puta ćemo uključiti opuštanje na emocionalnom i mentalnom nivou.

Budući da je proleće pravo vreme za buđenje i obnavljanja uspavanih energija koje su u nama, pomoću jednostavnih tehnika uobličićemo svoju sankalpu, želju da suštinski promenimo nešto što je u našem životu esencijalno, i potruditi se da ovom drevnom vežbom olakšamo ostvarenje toga.

Joga Nidra ili svesno joga spavanje je tehnika duboke i progresivne jogičke relaksacije. Ona predstavlja sistematsku metodu za postizanje potpunog fizičkog, emocionalnog i mentalnog opuštanja. Njen cilj je da osposobi praktikanta da upražnjava više stepene joge, kao i da pojedincu omogući da se odmori, relaksira i izleči sam sebe.

Joga Nidra se radi u ležećem položaju zatvorenih očiju. U pitanju je vežba opuštanja kao u dubokom snu, ali sa potpuno budnom svešću. To je jednostava tehnika koja se zasniva na receptivnoj svesnosti, a ne na koncentraciji. Cilj je da se vežbač uvede u Alfa stanje svesti, granično stanje između budnog stanja i stanja sna, nakon čega se otpočinje dublji rad sa čulima, emocijama i simbolima.

Ova vežba se pokazala kao veoma delotvorna u prevenciji i redukciji stresa na fizičkom, emotivnom i mentalnom nivou. Jedan sat Joga Nidre zamenjuje četiri sata konvencionalnog spavanja. Vežbanjem jogičkog spavanja sa sankalpom (željom, odlukom), koja se donosi na početku časa, možemo prevazići svoje slabosti, loše osobine i navike, kao i duboko skrivene psihičke probleme. Ova nam tehnika takođe pomaže da prevaziđemo one probleme koji imaju koren u podsvesti, ali čiji efekti dosežu svesni nivo kao što su nekontrolisan bes, depresija, kompleksi ili strahovi. Zbog toga ne čudi što izaziva interesovanje kod velikog broja naučnika i što se praktikuje u medicinskim ustanovama.

Ukoliko u toku Joga Nidre uspemo da održimo svesnost prolazeći kroz dublje nivoe svesti, tada dolazi do oslobađanja svega onog što je duboko potisnuto u nama i što iz naše podsvesti rukovodi našim svakodnevnim životom, navikama, reakcijama i slično. Ako se desi da zaspimo, relaksacija će se ostvariti samo na fizičkom nivou, mada je ponekad i samo to dovoljno – telo i um uvek utiču jedno na drugo, pa će opušteno telo opustiti i druge aspekte naše ličnosti.

Dobrobiti Joga Nidre:

• umiruje nervni sistem
• uklanja negativne emocije
• razvija kreativnost i samopouzdanje
• povećava otponost prema stresu
• transformiše ličnost
• poboljšava memoriju
• deluje terapijski

Više o ovoj blagotvornoj tehnici možete saznati OVDE.

Zbog ograničenog broja mesta, potrebno je najaviti prisustvo pozivom na broj 064/615-83-32 ili putem formulara koji se nalazi OVDE.

Za redovne članove sportskog udruženja "Fit Land", ulaz je slobodan.

  1. Maja Vučković
  2. Sertifikovana instruktorka joge S-VYASA joga univerziteta, Fakulteta za sport i turizam – TIMS i Vidya Yoga škole. Registrovana instruktorka joge kod Joga alijanse, akreditovana dvema nominacijama: E-RYT 200 (iskusni registrovani instruktor joge) i YACEP (pružalac kontinuirane edukacije), s profesionalnom licencom i dozvolom za rad Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.
  3.  

Dobro došli na moj veb-sajt!

Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
  1. Namaste, Maja

Korpa

Korpa je prazna
Korpa je prazna
https://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

e-Obaveštenja

Registruj se sad!
Odjava

Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

https://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...
Nevažeća e-mail adresa

Galerija

Citati

Životinje nisu po rođenju kućni ljubimci, laboratorijske, radne i druge životinje, već ih čovek uzgaja, razmnožava i prodaje u te svrhe; one su slobodna bića koja tek zarobljavanjem od strane čoveka postaju to imenovano.

Dalje
https://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...

Najpopularniji članak

ESEJ: OM - Muzika sfera

Vibracija koja povezuje sa Univerzumom

OM ili AUM je drevna sanskritska reč koju su prvi put spoznali (čuli i osetili) vedski mudraci ri... Više

Partneri i akreditacije

       

      

       

vidza zoga