JezikPretragaContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

USKORO: 10. jubilarni kongres "Ishrana budućnosti"

USKORO: 10. jubilarni kongres "Ishrana budućnosti"

9. i 10. oktobar, SPENS Novi Sad

"Tamo gde se stvara budućnost" naziv je 10. jubilarnog multidisciplinarnog kongresa sa međunarodnim učešćem "Ishrana budućnosti" koji će se održati 9. i 10. oktobra 2021. godine u Amfiteatru Sportskog i poslovnog centra Vojvodina (SPENS), Sutjeska 2, Novi Sad, u organizaciji Društva za populacionu politiku "Breg". Svečano otvaranje Kongresa zakazano je za 11.55h, u subotu, 9 oktobra. Ulaz je BESPLATAN.

Za razliku od prethodnih ovakvih skupova, na kojima sam iz bioetičkog ugla izlagala teme koje su u vezi s veganstvom i pravima životinja, ovom prilikom ću govoriti iz perspektive instruktorke joge, ali takođe uz osvrt na filozofsku problematiku odabrane teme. Održaću kratko predavanje pod nazivom "Očuvanje zdravlja i prevencija bolesti putem jogičke meditacije" koje će biti upriličeno u IV sesiji drugog dana Kongresa, između 16.30 i 18 časova. U vidu naučnog rada, isti naslov biće publikovan u pratećem Zborniku kongresa koji će se štampati u tiražu od 10.000 primeraka.

Za ovaj kongres je do sada bila najveća zainteresovanost. Pristigao je 171 rad, a odobreno je 77 od strane upravnog i naučnog odbora. Deseti Kongres biće podeljen na dva segmenta: Nauka budućnosti i Tendencije/Svedočenja, a u njemu će učestvovati više od sto predavača različitog akademskog obrazovanja. Tokom dva dana trajanja, učesnici i organizatori pokušaće da, kao i prethodnih godina, istaknu značaj holističkog pristupa životu i zdravlju, odnosno načine učestvovanja u sveobuhvatnoj aktivnosti sticanja, očuvanja i poboljšanja sopstvenog zdravlja, kao i zdravlja zajednice u kojoj živimo. Osim predavanja, održaće se paneli, diskusije i radionice o zdravom načinu života i pozitivnom razmišljanju.

Kongres "Ishrana budućnosti" tretira i obrađuje sva praktična i teoretska saznanja od sveopšteg interesa za zdrav i srećan život, ukazujući na, kako kažu organizatori, put prihvatanja i primene ogromne snage prirode. Oni navode da su principi "Ishrane budućnosti": istina, nauka, zdravlje, iskrenost, jednostavnost i mudrost.

Više informacija o Kongresu možete dobiti OVDE.

U nastavku možete videti imena predavača, teme koje će izložiti i satnicu.

  1. Tekst: Maja Vučković
  2. Foto: Ishrana budiućnosti

Dobro došli na moj veb-sajt!

Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
  1. Namaste, Maja

Korpa

Korpa je prazna
Korpa je prazna
https://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

e-Obaveštenja

Registruj se sad!
Odjava

Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

https://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...
Nevažeća e-mail adresa

Galerija

Citati

Neantropocentična etika - ekocentizam i biocentrizam - uvažava moralno dostojanstvo svih životinja, kako ljudskih tako i ne-ljudskih.

Dalje
https://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...

Najpopularniji članak

ESEJ: OM - Muzika sfera

Vibracija koja povezuje sa Univerzumom

OM ili AUM je drevna sanskritska reč koju su prvi put spoznali (čuli i osetili) vedski mudraci ri... Više

Partneri i akreditacije

       

      

       

vidza zoga