JezikPretragaContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

USKORO: Izlaganje na CASB konferenciji

USKORO: Izlaganje na CASB konferenciji

Beograd, petak, 24. februar

"Efekti meditacije na stres menadžment, psihofizičko blagostanje i kvalitet života" naziv je mog rada koji ću prezentovati na prvoj međunarodnoj konferenciji o zdravstvenom turizmu i ugostiteljstvu (CASB) koja će se održati 24. i 25. februara u Beogradu, u organizaciji Akademije strukovnih studija Beograd.

Danas je značajan deo turizma usmeren na medicinska putovanja sa ciljem postizanja fizičkog i mentalnog blagostanja, odnosno na korišćenje različitih turističkih, ugostiteljskih i velnes sadržaja van mesta stalnog boravka. Kako bi se naglasio značaj ovakvih potreba modernog društva, konferencija će okupiti istaknute stručnjake i teoretičare iz obasti medicine, hotelijerstva, ugostiteljstva i turizma.

Konferencije "Zdravstveni turizam i ugostiteljstvo (CASB)" se održava u cilju razmene i unapređenja znanja i veština, kao i pružanja doprinosa razvoju saradnje zdravstva, turizma i ugostiteljstva, a u skladu sa svetskim trendovima. Prati je zbornik radova koji će tom prilikom biti prezentovan.

Svečano otvaranje skupa zakazano je za 24. februar u 10 časova u hotelu "M", posle kog će predavanja po pozivu imati prof. Du Lanksiao s kineskog Koledža za turizam Đeđang (TCZJ), prof. dr Von Šop Sin iz Koreje s Nacionalnog univeriziteta Čungbuk i prof. dr Marija Zdravković s Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Oni će tom prilikom govoriti o novoj zdravstvenojh potražnji, javnom zdravlju i ugostiteljstu, kao i o značaju zdravstvenog turizma u rehabilitaciji.

Tokom popodneva predviđene su radne sesije u okviru kojih će radove izložiti stručnjaci klasične i komplementarne medicine. Njihova istraživanja obuhvataju teme koje su u vezi sa mentalnim zdravljem, značajem vežbanja i fitnesa za zdravlje, prevencijom bolesti i lečenjem prirodnim putem, očuvanjem zdravlja u zrelim godinama, upravljanjem prirodnim resursima, promocijom javnih kupatila i spa centara, potencijalom organske i funkcionalne hrane itd.

Nakon radne sesije uslediće prezentacija medicinske opreme i tehnologija u kardiologiji, fizikalnoj i estetskoj medicini, a zatim radionice o povezivanju zdravstvenih usluga i turizma. Zanimljivost ove sesije čini predavnaje dr Ane Gifing s beogradske Akademija strukovnih studija o ishrani za dug i zdrav život, kao i predavanje o šumskoj terapiji Amosa Kliforda, osnivača američkog Udruženja za terapiju prirode i šume.

U večernjim satima održaće se poster prezentacije na različite teme, prvenstveno one koje se tiču svojstava hrane i prehrambene industrije u kontekstu razvoja turizma. Prvi dan CASB-a biće finalizovan okruglim stolom koji će vrhunske strčnjake okupiti oko teme "Korišćenje prirodnih resursa u cilju unapređenja kvaliteta obrazovnog i vaspitnog procesa kao i promocije zdravlja i turizma."

Za drugi dan CASB-a predviđeno je održavanje seta radionica, a zatim turističko vođenje i obilazak Beograda, nakon čega će uslediti sumiranje rezultata i evaluacija prve konferencije "Zdravstveni turizam i ugostiteljstvo (CASB)".

Detaljan program i satnicu možete videti u nastavku.

Opširnije informacije o predstojećoj konferenciji mogu se pronaći na zvaničnom sajtu konferencije OVDE.

 • Tekst: Maja Vučković   
 • Plakati: CASB
 • Dobro došli na moj veb-sajt!

  Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
  Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
  1. Namaste, Maja

  Korpa

  Korpa je prazna
  Korpa je prazna
  https://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

  e-Obaveštenja

  Registruj se sad!
  Odjava

  Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

  https://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
  Molimo sačekajte ...
  Nevažeća e-mail adresa

  Galerija

  Citati

  Zahtevanjem prava životinja zahteva se zakonska odredba kojom se traži ukidanje postupanja prema životinjama kao prema robi.

  Dalje
  https://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
  Molimo sačekajte ...

  Najpopularniji članak

  ESEJ: OM - Muzika sfera

  Vibracija koja povezuje sa Univerzumom

  OM ili AUM je drevna sanskritska reč koju su prvi put spoznali (čuli i osetili) vedski mudraci ri... Više

  Partneri i akreditacije

         

        

         

  vidza zoga