JezikPretragaContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

Esej o pravima životinja u najužem izboru žirija

Esej o pravima životinja u najužem izboru žirija

Konkurs "Čovekov otisak u prirodi"

Moj esej "Prava životinja kao moralni zahtev" učestvovao je na konkursu "Čovekov otisak u prirodi" i ušao u najuži izbor žirija, od ukupno 185 proznih i poetskih radova.

Lepo je znati da i filozofski, tj. bioetički tekstovi mogu visoko da se kotiraju na konkursima ovog tipa i budu primećeni koliko i klasično književni. smiley

U nastavku možete pročitati rezultate konkursa ''Čovekov otisak u prirodi'':

Književna radionica "Kordun" - Vest Čester, SAD - 11.maj 2022.

Književna radionica ''Kordun'' objavljuje rezultate konkursa pod nazivom ''Čovekov otisak u prirodi''. Žiri u sastavu: Milic Jeftimijević Lilić, Beograd-Srbija, Milutin Srbljak, Njujork-SAD, Goran Ivanković, Vankuver-Kanada, završio je razmatranje svih radova i napravio, prema propoziciji konkursa, sledeći izbor za nagrade:

Prvu nagradu za poeziju, petodnevni boraavak, polu pansion, za dve osobe, u jednom od EKO sela u regionu zapadnog Balkana, dobila je pesnikinja Dragica Ivanović iz Gacka, za pesmu "Slika bez rama".

Prvu nagradu  za prozu, petodnevni boravak, polu pansion, za dve osobe, u jednom od EKO sela u regionu zapadnog Balkana dobio je Milko Stojković iz Smederevske Palanke, za priču "Za našu decu".

Druga nagrada: Objavljivanje knjige u izdanju Izdavačke kuće Književni ESNAF osvojila je Mira Cerović Tasić iz Rogatice za pesmu "Lament novog doba".

Treća nagrada: Gostovanje na Međunarodnom ProPoet-Inđija festivalu 2022. dobila je Aleksandra Vujisić iz Crne Gore za pesmu "Usta puna jorgovana".

 1. Na konkurs je pristiglo ukupno 185 proznih i poetskih radova. Osim nagrađenih autora, donosimo imena još 6 autora koji su bili u najužem izboru članova žirija, oni će biti nagrađeni zahvalnicama Književne radionice Kordun i radovi će im biti objavljeni na našem portalu pod posebnom oznakom, da bi privukli pažnju što većeg broja čitalaca.
 2. Reč je sledećim autorima: Boris Mišić, Dejan Krsman Nikolić, Aleksandar Savić, Negoslava Stanojević, Milovanović Stamen i Maja Vučković.
 3.  

Uredništvo Književne radionice Kordun stupiće u kontakt sa svima nagrađenima i upoznati ih sa dodelom i realizacijom nagrada.

Uredništvo Književne radionice Kordun, zajedno sa članovima žirija, zahvaljuje svima na učešću na konkursu i upućuje najiskrenije čestitke nagrađenim autorima.

 1. Književna radionica „Kordun“
 2. Vest Čester, Pensilvanija, SAD
 3. Glavni i odgovorni urednik
 4. Ilija Šaula
 5. www.literaryworkshopkordun.com
 6.  

Tekst u originalu možete pročitati OVDE.

Književna radionica "Kordun" (KRK) je neprofitna i nevladina dobrotvorna organizacija, osnovana 2009. godine u gradu Vest Čester, nedaleko od Filadelfije, država Pensilvanija, SAD, gde se i danas nalazi. Njen osnivač i vlasnik je književnik i dobrotvor Ilija Šaula, rodom sa Korduna.

KRK je specijalizovana za publikovanje i promociju dela balkanske umetnosti i kulture u Americi i Evropi i u tu svrhu sarađuje sa više od dvesta autora, izdavačkih kuća, udruženja i institucija širom sveta. Ponosni je pokrovitelj literarnih prvenaca talentovanih pojedinaca, po čemu je naročito poznata.

 1. Maja Vučković
 2. Foto: Književna radionica "Kordun"
 3.  

Dobro došli na moj veb-sajt!

Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
 1. Namaste, Maja

Korpa

Korpa je prazna
Korpa je prazna
https://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

e-Obaveštenja

Registruj se sad!
Odjava

Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

https://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...
Nevažeća e-mail adresa

Galerija

Citati

Prelaskom na veganstvo uklanjamo veliku količinu patnje koju uzrokujemo našim životima i taj korak menja kako nas same tako i svet oko nas.

Dalje
https://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...

Najpopularniji članak

ESEJ: OM - Muzika sfera

Vibracija koja povezuje sa Univerzumom

OM ili AUM je drevna sanskritska reč koju su prvi put spoznali (čuli i osetili) vedski mudraci ri... Više

Partneri i akreditacije

       

      

       

vidza zoga