JezikPretragaContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

OBAVEŠTENJE: Zimska pauza

OBAVEŠTENJE: Zimska pauza

Februar 2024.

Zbog mog godišnjeg odmora i odsustva iz Srbije, narednih desetak dana neću biti u prilici da primam i šaljem porudžbine iz e-Šopa. Sve koje stignu u tom periodu, biće poslate nakon mog povratka, krajem februara.

Časovi joge u Fit Land studiju se neće održavati do tada, kao ni ostala individualna i grupna vežbanja.

To svakako ne treba da znači da i samo praktikovanje joge treba da bude obustavljeno. Iskoristite predstojeće praznike za vežbanje na otvorenom, u parku, na planini ili bilo gde drugde, jer je redovna fizička aktivnost jedini način pomoću kojeg možemo da održimo telo gipkim i vitalnim.

Istraživanja su pokazala kako su trajanje i kontinuitet vežbanja bitniji od samog intenziteta treninga te da se, zbog načina odmaranja savremenog čoveka (uz televozor, mobilni telefon i mnoštvo informacija), sa odmora često vraćamo umorni i napeti, umesto smireni i ispunjeni. Zato boravak na otvorenom može biti idealna prilika za praktikovanje joge i dubinski odmor od svakodnevice. Iskoristite svež vazduh i boravak napolju za vinjasa vežbu "Pozdrav Suncu" i nekoliko laganih asana kojima ćete se povezati s prirodom. Ne zaboravite na tehnike disanja koje nesmetano možete praktikovati tokom celog dana.

Ako obratimo pažnju, videćemo da je dah kod većine ljudi isprekidan i neujednačen. Takav, neprirodan ritam disanja nastao je kao posledica tenzije formirane u grudnom košu koja se odražava na držanje tela i odslikava na facijalnu ekspresiju. A pod tenzijom nismo u mogućnosti da iskoristimo blagotvorne efekate prirode. Zato nam u tome pomaže joga. Dovoljno je da primenimo potpuno joga disanje (stomačno, grudno i klavikularno), umesto plitkog stresnog daha, pa da postanemo svesni suptilnijih nivoa svog postojanja. Na taj način ćemo otkloniti disharmonije ne samo na fizičkom već i na energetskom i mentalnom nivou, koje su posledica generisanog stresa i tenzija. Blagotvornost po telo i um koju nudi joga, u sadejstvu s prirodom, mestom gde provodimo odmor, dovodi do realnog, pravog odmora koji se pamti i koji telo pamti.

U sredu, 22. februara, nastavljamo ustaljenim tempom, prema rasporedu vežbanja koji možete videti OVDE.

Osim redovnih časova, očekuje vas nastavak ciklusa predavanja i radionica pod nazivom "Filozofija i fiziologija joge".

Do tada, pogledajte jedan inspirativan video zapis zimske sekvence moje učiteljice aštanga joge Laruge Glejzer:

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica, slobodno ih uputite putem formulara koji se nalazi OVDE.

Namaste,

  1. Maja Vučković

Dobro došli na moj veb-sajt!

Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
  1. Namaste, Maja

Korpa

Korpa je prazna
Korpa je prazna
https://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

e-Obaveštenja

Registruj se sad!
Odjava

Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

https://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...
Nevažeća e-mail adresa

Galerija

Citati

Poštovanje osnovnih prava i nevrstističko delovanje bi trebalo da bude naša svakodnevica, ukoliko odista želimo da budemo humani, jer to ne možemo postići rečju ili mislima, već samo delima.

Dalje
https://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...

Najpopularniji članak

ESEJ: OM - Muzika sfera

Vibracija koja povezuje sa Univerzumom

OM ili AUM je drevna sanskritska reč koju su prvi put spoznali (čuli i osetili) vedski mudraci ri... Više

Partneri i akreditacije

       

      

       

vidza zoga