JezikPretragaContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

USKORO: Proslava desetog Međunarodnog dana joge

USKORO: Proslava desetog Međunarodnog dana joge

22. jun, Kalemegdan

Ambasada Indije u Beogradu u saradnji sa Vladom Srbije i Kancelarijom Ujedinjenih nacija ove godine će proslaviti deseti Međunarodni dan joge (IDY) u subotu, 22. juna 2024. godine od 8.30 sati. Mesto održavanja biće plato ispred spomenika Pobednik na Kalemegdanu.

Pozivaju se sve joga organizacije, joga praktičari i joga entuzijasti da učestvuju u ovom događaju. Kao i do sada, ambasada Indije u Beogradu će tom prilikom učesnicma manifestacije pokloniti majice s logom IDY koji oslikava harmoniju i mir, suštinu joge. Svi zainteresovani, koji žele da učestvuju u programu, treba da ponesu svoje prostirke za vežbanje i okupe se 15 minuta pre početka. Prethodno je potrebno prijaviti učešće, što se može učiniti OVDE

- Joga se odnosi na harmonizaciju sebe sa univerzumom. To je tehnologija usklađivanja individualne geometrije sa kosmičkom, kako bi se postigao najviši nivo percepcije i harmonije - navode organizatori u pozivu i napominju da se joga ne pridržava nijedne određene religije, sistema verovanja ili zajednice, već joj se pristupa kao veštini za postizanje unutrašnjeg blagostanja. Svako ko aktivno praktikuje jogu, ističu, može iskoristiti njene prednosti, bez obzira na veru, etničku pripadnost ili kulturu.

Bilo bi lepo da se tom prilikom okupimo u što većem broju i svi zajedno obeležimo ovogodišnji Međunarodni dan joge.

Izvođenje joga vežbi biće u skladu sa Jedinstvenim joga protokolom koji važi za ceo svet, a kojeg možete pogledati ovde:


Ambasada Indije u Beogradu organizuje zajedničku proslavu Međunarodnog dana joge širom Srbije u koordinaciji sa lokalnim vlastima, joga centrima i domaćim ekspertima za jogu, kao i svim ostalim relevantnim učesnicima. Osim u prestonici, Međunarodni dan joge biće obeležen i u ostalim gradovima Srbije.

Proslava Međunarodnog dana joge je zamišljena kao grupno vežbanje na javnim prostorima, širom sveta. Nakon ovog skupa, a tokom cele sedmice koja potom sledi, biće organizovana besplatna vežbanja, predavanja, radionice, prezentacije i drugi sadržaji kojima će se javnosti približiti joga kao način života, čemu će se pridružiti i novosadsko sportsko udruženje Fit Land.

Vlada Srbije je podržala rezoluciju Indije u Ujedinjenim nacijama, donetu 11. decembra 2014. godine, da se 21. jun proglasi Međunarodnim danom joge. Time je joga kao holistički pristup fizičkom blagostanju, mentalnom miru i emocionalnoj ravnoteži dobila zvanično priznanje. Širom sveta milioni ljudi su prigrlili jogu da bi poboljšali zdravlje, podigli energiju i istražili svoj unutrašnji potencijal.

Za više detalja o proslavi Međunarodnog dana joge u Srbiji pogledajte na sajtu Ambasade Indije u Srbiji OVDE i na njihovoj Fejsbuk stranici OVDE.

Kako je izgledalo obeležavanje ovog dana na istom mestu prošle godine, možete videti na snimku koji sledi.


 • Tekst: Maja Vučković
 • Foto i video: Ambasada Indije u Beogradu

  Dobro došli na moj veb-sajt!

  Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
  Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
  1. Namaste, Maja

  Korpa

  Korpa je prazna
  Korpa je prazna
  https://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

  e-Obaveštenja

  Registruj se sad!
  Odjava

  Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

  https://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
  Molimo sačekajte ...
  Nevažeća e-mail adresa

  Galerija

  Citati

  Neantropocentična etika - ekocentizam i biocentrizam - uvažava moralno dostojanstvo svih životinja, kako ljudskih tako i ne-ljudskih.

  Dalje
  https://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
  Molimo sačekajte ...

  Najpopularniji članak

  ESEJ: OM - Muzika sfera

  Vibracija koja povezuje sa Univerzumom

  OM ili AUM je drevna sanskritska reč koju su prvi put spoznali (čuli i osetili) vedski mudraci ri... Više

  Partneri i akreditacije

         

        

         

  vidza zoga